objednání Horní lán virtuální prohlídka vaše příspěvky

Vaše příspěvky

Zde nám můžete napsat Vaše dojmy a zkušenosti, nápady a náměty na zlepšení, nebo se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá.

Předem se ale omlouvám, pokud Vám odpovím později. V poslední době jsem velmi vytížená.


 

Přeregistrace

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat jestli ještě berete nové pacienty do ordinace na sv. Kopeček? Mám 2 děti. A ještě jsem se chtěla zeptat jak se stavíte k očkování? Mám teď jít s malou na očkování Priorixem a chtěla bych ho odsunout až než půjde do školky, jestli vůbec...Přijde mi to zbytečná zátěž, děkuji za odpověď, Šanová.
15.10.2013 10:14 Administrátor
Dobrý den paní Šanová,

na Svatém Kopečku nové pacienty přijímáme, pokud budete mít zájem, tak kontaktujte sestřičku na telefonu 585 385 291 v ordinační hodiny a domluvte se ní. Budu informovat Dr. Sadílkovou, která na Svatém Kopečku pracuje.

Očkování provádíme dle individuálního přístupu k jednotlivým pacientům. Bližší informace Vám sdělíme v ordinaci.

Zaoralová

Hexa vakcína

Dobrý večer,

ráda bych se vás zeptala na možné důsledky a rizika při očkování Hexa vakcínou v systému 2+1 namísto 3+1. Očkovala tak kamarádka svého syna. Nějak nechápu proč, pokud jsou výsledky očkování stejné, se tak neočkují všichni. Ráda bych svoje miminko jedné injekce ušetřila, ale bojím se že je v tom nějaký háček.
Děkuji moc, Kiliánová
11.09.2013 11:35 Administrátor
Dobrý den paní Klíliánová, očkování hexavakcínou ve schematu 2+1 je zcela bez problémů. Protilátková odezva v těle je zcela srovnatelná se schematem 3+1. Je to šetrnější schema vůči miminku. Informace o možnosti užití tohoto schematu mám potvrzeny jedním z našich nejlepších vakcinologů.

Na Slovensku se takto například očkuje oficiálně....
Zdraví
MUDr. Zaoralová

očkování InfarixHexa + Synflorix

Dobrý den, paní doktorko,
ráda bych se Vás zeptala na Váš názor na očkování vakcínou Infarix Hexa v kombinaci se Synflorixem proti pneoumokokům, zda to není při jednom očkování pro organismus 5ti měsíčního dítěte velká zátěž. Dcera byla v jeden den naočkovaná třetí dávkou povinné hexavakcíny a nechala jsem ji naočkovat i první dávkou Synflorixu. Po prvních očkováních pouze Infarixem Hexa neměla žádné nežádoucí reakce, ani horečku, ale teď po třetím očkování v kombinaci se Synflorixem měla horečky ke 40. Původně jsem byla přesvědčená o vhodnosti očkování proti pneumokokům (po přečtení spíše reklamních informací o vakcíně), ale pak jsem začala studovat i jiné různé, spíše nagativní, názory na očkování kojenců, a dospěla jsem k závěru, že bych asi další dávky Synflorixu nechtěla. Myslíte, že nebude problém, když očkování Synflorixem nebude dokončené, nebo by bylo lepší očkování Synflorixem dokončit všemi předepsanými dávkami?
děkuji Vám za odpověď, Šárka Pavelková
20.08.2013 10:01 Administrátor
Dobrý den paní Pavelková,
můj názor na očkování Infanrix-hexa společně s pneumokokovou vakcínou je ten, že je lepší dávat dávky odděleně, nejméně se 14-ti denním odstupem. Podání vakcín společně představuje pro dítě větší aktuální zátěž a mám zkušenost, že děti mnohem častěji reagují celkovou i lokální reakcí.

Proto v naší ordinaci podáváme vakcíny odděleně.

K dalšímu postupu Vám doporučuji zvolit nejméně měsíční odstup od dalšího očkování a navíc zvolit raději Prevenar 13, který je šetrnější. Další variantou pak je v očkování nepokračovat. Je to jen Vaše volba. Pokud máte zdravé dítě, dle mého názoru, další očkování není nutné.

Pokud by jste chtěla ještě více informací, kontaktujte mne na mailu pzaoralova@seznam.cz

Zdraví Dr. Zaoralova

dotaz

Dobrý den,ráda bych se zeptala zda bych mohla přijet za Vámi s 6letým synem poradit se a popř.nasadit nějakou homeopatickou léčbu na posílení imunity,celý rok skoro nechodil do školky ,neustále měl záněty nosohltanu,které se po vytrhnutí nosní mandle změnily na záněty průdušek.V současné době dobíráme již 2antibiotika po sobě 2 dny přestávka,kdy mu už bylo líp ,po té znovu recidiva a vysoké horečky s bolestmi končetin a hlavy bez rýmy i kašle tento měsíc po třetí .Jsem z toho již zoufalá a nechci syna zatěžovat samou chemií,která neléčí příčinu jeho neustálých obtíží.Byla bych vděčná za konzultaci s Vámi a doporučení účinné léčby samozřejmě dlouhodobější to je nám jasné.Má jít v září do školy ,ale z důvodů těchto neutuchajících zdravotních potíží jsme se rozhodli o roční odklad,dokud mu nenajdeme pomoc a neutuží si trošku zdraví.Dostala jsem na Vás doporučení od jedné zdravotní sestry,která jezdí na Vaši kliniku na kontroly před porodem.Děkuji předem za odpověď s pozdravem Monika Holá.
12.08.2013 12:19 Administrátor
Dobrý den vážená paní Holá,
popisovaný problém se vyskytuje, u dětí věku Vašeho syna, velmi často. K přesné celostní diagnoze je třeba přijít na vyšetření s dítětem.Je dobré se nejprve objednat na telefonu 585417277, vstupní diagnostika trvá cca 3O - 60 minut.

Následuje určení nejvhodnějšího způsobu terapie - kombinuji různé léčebné prostředky celostní medicíny - byliny, dietní opatření, dechová cvičení, homeopatii atd. Zálěží na celostní diagnoze, která určí příčinu problému a podle toho se nastavuje individuální léčba. Nyní v prázdniny jsou volnější středy a čtvrtky, termín tedy určitě najdeme.
Srdečně zdravím Zaoralová

Jak zlepšit spánek dítěte

Dobrý den,
paní doktorko, prosila bych Vás o radu, jestli mi doporučíte nějaká homeopatika na lepší spánek, pro dvouletou dceru. Často se v noci budí, někdy i 4x za noc. Vzbudí se a brečí, volá maminku, někdy je i hodinu vzhůru a musím u ní sedět dokud neusne. S častým buzením se v noci má problémy už od miminka.Už je to hodně unavující. Celou noc prospí tak max. 3 noci do měsíce. Ještě spí i po obědě cca 1,5 - 2h, bez spánku po obědě ještě nevydrží do večera.
Budu moc vděčná za nějakou radu.
Děkuji Lenka Škrabalová
13.08.2013 16:22 Administrátor
Dobrý den paní Škrabalová, Vaše dítě má s největší pravděpodobností noční děsy.

V takových případech doporučuji večer jen klidový režim, žádné excitační aktivity, které mohou dítě rozrušit. Strava večer by měla být velmi lehká, raději nemléčná.

Z homeopatik je vhodné použit Coffea cruda 9 CH před spaním 5 Granulí a ráno Gelsenium sempervirens 15 CH 5 granulí.

Toto je běžná, obvykle funkční kombinace homeopatik. Lépe by ale bylo vybrat individuální léky na míru na základě vyšetření. Osobně mám velmi dobrou zkušenost s ušní akupresurou či bylinami. Ale to je již na osobní konzultaci.
Můžete se objednat v naší ordinaci. Omlouvám se za pozdní odpověď.

Srdečně Vás zdravím Zaoralová

Plavání kojenců

Dobrý den paní doktorko,
ráda bych znala Váš názor na plavání kojenců. Zvažuji, zda své dítě přihlásit na plavecký kurz, který začíná v dubnu. Mé dítě bude mít v tu dobu 11 měsíců. Je plavání dle Vašeho názoru pro takto malé děti přínosem ( zlepšení motoriky,otužování,společná aktivita s rodiči, postupná socializace) nebo spíše zbytečnou zátěží ( riziko nachlazení, zánětů středouší, ekzémů, chlorovaná voda)?
Děkuji za odpověď, Eva Neoralová
25.02.2013 09:00 Administrátor
Dobrý den paní Neoralová,
moje doporučení je následující:

Plavat ano, ale až od 8-mi měsíců věku, kdy už dítě má vyzrálejší imunitu a již lépe vnímá. Dále plavat spíše v jarně-letním období.

Hlavně ať plave dítě, které je celkově imunitně zdravé. Potom může být plavání prospěšné. Pokud dítě není zcela v pořádku tak doporučuji aktivtu odložit až bude starší - když dítěti nic neuteče!!!

Určitě je přirozenější jít se koupat v létě někam k přírodní vodě, nebo k moři, kdy je teplo a organismus je na to připraven. V takovém prostředí dítě není po koupání zatíženo chladem.
Více naleznete na našich stránkách www.detskezdravi.cz/aktuality/

Zaoralová

Nosní mandle

Dobrý den paní doktorko,
dcerka ( 4 roky) má nejčastěji když začne rýma dávivý kašel, hlavně v noci, to se pak dlouho kašle nemůžeme zbavit a budí ji. Bere večer 1/2 dithiadenu, ale ten nezabírá a dětská mudr říká, že nic silnějšího už nemůže..
Dnes jsme byli na 0Rl, tam nám bylo řečeno, že tak z 50% by to mohla být mandle, ale osobně si myslí, že tam hraje roli i alergie..
Vzhledem k tomu, že má dcerka panický strach z nemocnice ( z důvodu špatné zkušenosti na dětském odd.)se mi vůbec nechce absolovovat zakrok v celkové narkóze a ani nemám záruku efektu.
Kamarádka mi psala, že děláte "nějakou léčbu" a není třeba mandle trhat..
Mohla bych Vas poprosit o informace?
Nebo popř. nevíte o nějakém dobrém alergolovi?
Mockrát děkuji za odpověď!
Kateřina Horká
15.02.2013 08:21 Administrátor
Dobrý den paní Horká,
problém Vašeho dítěte je velmi častý u dětí tohoto věku. Skutečně značná část dětí má zvětšenou nosní mandli,a ta zapřičinuje Vámi popisované potíže. Podíl alergie je možný, ale spíše půjde o problém nosní mandle samotné. Alergologické vyšetření je možné, ale jsou velmi dlouhé čekací doby - mohu např. doporučit na olomoucku MUDr. Souškovou.

Co se týče léčby u nás - je možná pomocí bylinných preparátů v kombinaci s laserovou terapií, která je velmi učinná. U valné většiny dětí se mi daří odtranění nosní mandle odvrátit. Doporučuji rovněž dechovou rehabilitaci. Pokud budete mít zájem, tak je nutné se objednat přes sestřičku na telefonu 585417277.
Omlouvám se za pozdní odpověď. MUDr. Zaoralová

Kulička na paži

Dobrý den,
před 13 dny byla dcera na očkování 1. dávkou Priorixu - do horní části předloktí. Cca po 8 dnech od očkování jsem jí nahmatala na téže ruce na bicepsu malou kuličku velikosti hrášku pod kůží. Zjevně je nebolestivá. Nechci hned vyšilovat a letět s malou do čekárny mezi nemocné děti, tak jsem se chtěla zeptat, jestli to může souviset s očkováním - třeba zvětšená uzlinka? Jinak je to stejná ruka, do které byla očkovaná před 5 měsící proti TBC. Děkuji za odpověď.
1.02.2013 11:50 Administrátor
Vážená paní Přidalová , očkování jak priorixem, tak BCG vakcína, vyvolává stimulaci tvorby protilátek v regionálních uzlinách, které se můžou u některých jedinců zvětšit na dobu až několika měsíců. Velikost uzlinky je nutno během této doby sledovat, zda se nezvětšuje, nebo zda se nemění okolí.
Pokud tam bude uzlinka zůstávat ,zastavte se někdy v příštím týdnu v odpoledních hodinách do poradny, abych se na problém podívala. Omlouvám se za pozdní odpověď.
Zaoralová

chronické záněty u dcery

Dobrý den paní doktorko,
můj dotaz se týká 10-leté dcerky , která už cca od 4 let trpí na gynekologické záněty.Navštěvujeme už leta dětskou gynekoložku, takže se nedá říct, že bychom problém neřešili.Jen se jí stále vrací potíže.Nyní je dcera jinak zdravá, ale ve školkovém věku a ještě cca do 2.třídy trpěla i na časté otitidy, má vytrženou nosní mandli, častý nález v krku-streptokoky.léčeny autovakcínou.Také měla a má problémy se zuby.Několikrát měla váček.V současné době už "jen" kazy.
Chtěla jsem se zeptat, jestli na její zdravotní problémy nezkusit homeopatickou léčbu např. a jestli se zabýváte i dětmi s takovou diagnozou.Bohužel klasická medicína dcerce moc nepomáhá a stále se opakující potíže už přestává zvládat.
moc děkuji za odpověď

1.02.2013 11:52 Administrátor
Vážená paní Polášková, gynekologické výtoky u takto malých děvčátek jsou přímo vhodné k léčbě alterantivní medicínou. Je nutné ale zvolit zcela individuální postup na základě rozhovoru a vyšetření a stanovit potom léčbu, která bude vyhovot přímo Vaší dceři. Bude vhodné se objednat a přijít k vyšetření. Možností je mnoho. Omlouvám se za pozdní odpověď a děkuji za důvěru Zaoralová

Baňkování

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli se můžou baňkovat děti?Děkuji za odpověď Purkytová
14.01.2013 21:45 Administrátor
Vážení paní Purkytová. Děti se samozřejmě bankovat mohou. Baňky je třeba přisát jemněji a zvolit správnou velikost, je vhodné dělat i masážní techniky bankami. U dětí s tímto typem léčby mám velmi dobré zkušenosti a fungují na nejrůznější druhy nemocí bez vedlejších účinků.Od chronických kašlů , přes trávicí potíže až po bolesti zad a hlavy. Zaoralová

Noví pacienti

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli přijímáte nové pacienty.Máte smlouvu se zdravotní pojišťovnou 207 (oborovou)? Zda-li si zdravotní karty vyžádáte sami nebo si je musíme donést. A jestli vždy budou mé dvě dcery vyšetřeny pouze Vámi. Děkuji za odpověď. Hlaviznová
8.01.2013 15:51 Administrátor
Dobrý den paní Hlaviznová,

děkuji za Váš zájem o naši péči. Pacienty přijímáme a máme smlouvy se všemi pojišťovnami.
U karet se dodržuje standardní postup, tzn.: nový lékař, kam pacient přechází, si karty vyžádá u původního sám.
Bohužel, nemohu Vám ale slíbit, že budete ošetřeny vždy pouze mnou.
Tak jako každý jiný občan této republiky mám nárok na dovolenou, mohu onemocnět atd.
Lékaři také mají povinnost se neustále vzdělávat, a to může být další příčinou mé nepřítomnosti.
Jsme také pracovištěm výchovným (vzděláváme začínající lékaře) a máme přímo povinnost umožnit takovému lékaři tuto praxi.
Takových pracovišť, schvalovaných ministerstvem zdravotnictví, není u nás mnoho a je dobře, že takový kredit máme.

Bohužel sama vidíte, že to není vůbec jednoduché Vám slíbit, že Vás budu ošetřovat pouze já.
Mohu Vám tedy pouze slíbit, že v ordinační hodiny nenarazíte na zavřené dveře, a že se Vás vždy ujme lékař(tedy já, nebo lékař, který má moji plnou důvěru).

V případě nutnosti jsem vždy našim lékařům dostupná ke konzultaci.
Aktuální informace o ordinujícím lékaři je vždy s předstihem uvedena na našich webových stránkách.

MUDr. Zaoralová Pavlína

spánek


Dobrý večer paní doktorko,
syn 2roky má hrozně špatný spánek,bylo by možné u Vás vyšetření a event.léčba homeopatiky?
děkuji za odpověď Balážová
22.12.2012 18:29 Administrátor
Dobrý den paní Balážová,
nespavost může mít celouřadu příčin, které je třeba vyhodnotit. Mohu Vás ubezpečit, že alternativní způsoby léčby jsou v takových případech úspěšné. Léčba je za podpory bylin, masáží, někdy také homeopatie atd. Více nemohu říci pokud dítě neuvidím.
MUDr. Zaoralová

Colostrum

Dobrý den paní doktorko, v ordinaci se vždy zapomenu zeptat, jaký máte názor na použití colostra jako přípravku výrazně podporující imunitu a od jakého věku je vhodný pro děti. Slyšela jsem spoustu superlativ o téměř zázračném zlepšení stavu pacienta, např. při běžném nachlazení, ale na trhu je tolik věcí, že se v tom těžko orientuje. Díky moc za odpověď a přeji mnoho spokojených pacientů :)
Zatloukalová
20.11.2012 10:06 Administrátor
Dobrý den paní Zatloukalová,
máte pravdu, že na trhu se vyskytuje nepřeberné množství produktů, různých vlastností a různé kvality. Poprvé jsem se s kozím kolostrem - výtazky prvního mateřského mléka, setkala prostřednictvím distributora českého výrobce. Prozatím ale ještě nemám dostatek zkušeností s tímto produktem, abych Vám mohla kvalifikovaně odpovědět. Osobně ho teď testuji, mimo jiné i na naší dcerce :-)
Omlouvám se za pozdní odpověď.
MUDr. Zaoralová

Rybí tuk pro batole

Vážená paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně preventivního užívání rybího tuku u syna. Matyášek (v prosinci bude mít 2,5 roku) se sice zatím těší dobrému zdraví a jsem vděčná, že nejsme častými návštěvníky Vaší ordinace (přestože si Vašeho přístupu a odbornosti velmi vážím!). Protože však navštěvujeme plavání a další dětské kolektivy, kde se to v tomto období nemocemi hemží, ráda bych mu přes zimní období "pojistila" imunitu něčím pokud možno přírodním a účinným (komerčně propagovaným multivitaminům moc nevěřím). Na internetu jsem četla chválu na podávání rybího tuku. Myslíte, že je podávání tuku v jeho věku vhodné? Případně byste doporučila nějaký preparát? Vím, že nejdůležitější je zdravý životní styl, o který se snažíme, ale někdy holt nestačí...
Celý kolektiv ordinace srdečně zdraví
Lenka Prášilová s rodinou
8.11.2012 09:50 Administrátor
Dobrý den paní Prášilová,
používat rybí tuk je v této době na místě. Je to prospěšné vzhledem k vítamínu D a obsahu nenasycených mastných kyselin, kterých je v běžné stravě málo.U vítamínu D ale může dojít k předávkování, proto pozorně čtěte příbalový leták zvoleného potravinového doplňku. Mužete použit například výrobky od firmy Calivita.
MUDr. Zaoralová P.

Atopický ekzém

Dobrý den, můj skoro 4 letý syn trpí téměř od narození atopickým ekzémem. Slyšela jsem a také jsem se dočetla na vašich stránkách, že se zabýváte i homeopatickou léčbou. Můžu k vám se synem přijít? Zvažuji i přestup od stávajícího dětského lékaře. Berete nové pacienty?
13.08.2012 13:31 Administrátor
Ve své ordinaci se zabývám celostní medicinou, používám dle individuálního stavu pacienta bud homeopatii, byliny či další prostředky léčby. Zálěží na tom jak se pacient cítí. Musím dítě nejdříve vyšetřit a potom stanovuji léčbu. Pokud se budete chtít objednat zavolejte na pevnou linku 585417277, je to nezbytné, abychom společně nalezli vhodný termín. Není nutné, aby jste byla u nás registrovaná.
S pozdravem MUDr. Zaoralová

otázka

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, když máte v ordinaci kamerový systém, zda máte souhlasy od všech pacientů, že je můžete monitorovat. Ptala jsem se tří vašich pacientů a tento souhlas nemají. Můžete mi na to odpovědět. Děkuji Nina

13.08.2012 08:51 Administrátor
Dobrý den paní Nino,
Provozování kamerového systému je považováno za zpracování osobních údajů, pokud je vedle kamerového sledování prováděn záznam pořizovaných záběrů, nebo jsou v záznamovém zařízení uchovávány informace a zároveň účelem pořizovaných záznamů, případně vybraných informací, je jejich využití k identifikaci fyzických osob v souvislosti s určitým jednáním (tolik výklad zákona).

Samotné kamerové sledování fyzických osob tedy není zpracováním osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., protože postrádá úroveň podmínek pro zpracování údajů ve smyslu § 4 písm. e) zákona č. 101/2000 Sb.

V našem případě nejde ani o jednu z těchto variant.

Upozorňuji, že kamerový systém v naší ordinaci byl pořízen pro VÁS PACIENTY, aby jste se z domova mohli podívat kolik lidí čeká na ošetření a aby jste tak mohli lépe přizpůsobit dobu vaší návštěvy. Žádný jiný záměr tam není.

Bude tedy velmi dobré, pokud Vám kamerový systém skutečně Vadí, oslovit personál ordinace a nenechat to na "poloanonymní" elektronické komunikaci.

Odpojení kamery bude trvat přibližně 3 minuty, bude to ale pro dobro věci?

S pozdravem Ing Zaoral Jaromír

pitný režim

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda při plném kojení svého syna mám v době dovolené u moře podávat i jiný příjem tekutin - čaj? Popř. jaký? Synovi budou čtyři měsíce.
Mockrát děkuji za Vaši odpověď.

S pozdravem Wolfová
8.08.2012 21:43 Administrátor
Dobrý den stačí dítě jen kojit, pokud plně kojíte. Jestliže by bylo opravdu příliš velké vedro,tak můžete podávat převařenou kojeneckou vodu po lžičkách mezi kojením.
Čaj raději nedávejte. Zaoralová

Očkování proti TBC

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda v ordinaci provádíte očkování dětí proti tuberkulóze, od jakého věku (dcera má necelých 10 měsíců) a kolik dávek se musí aplikovat.
Děkuji za odpověď.
8.08.2012 21:41 Administrátor
Dobrý den,očkování proti TBC se provádí na kalmetizačním středisku v \Hodolanech na plicním oddělení. Je to jediné místo v Olomouci. Provádí se po ukočení základního očkování, takže nyní je vhodná doba u 1O - ti měsíčního dítěte. Dává se jen jedna dávka. Dr. Zaoralová

dárkové poukazy

Dobrý den, slyšela jsem, že se u Vás dá zakoupit dárkový poukaz na zvolenou terapii. Je to tak? Pokud ano, co mám pro výběr udělat
26.05.2012 23:40 Administrátor
Dárkový poukaz se dá zakoupit, po předchozí domluvě s lékařem. volejte na číslo 585417277

Aplikace naušnic

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda provádíte aplikaci naušnic pro novorozeňata. Holčička u Vás není registrována.
22.05.2012 12:42 Administrátor
Aplikaci naušnic provádíme i u novorozeňat. Rádi Vás poznáme a aplikaci provedeme. Refistrace není nutná. Více informací o aplikaci, včetně cen, naleznete na stránce www.detskezdravi.cz/klasicka-medicina/piercingnausnice/.

Nabízíme dva způsoby aplikace naušnic:

1. KLASICKÝ ZPŮSOB (propíchnutí boltce sterilní jehlou) s použitím naušnic pacienta. Aplikaci provádíme po prvním očkování hexavakcínou.

2. PIERCING - nastřelení naušnic švédským piercingovým přístrojem BLOMDAHL. Aplikaci provádíme již od 4 týdnů věku. Naušnice jsou vyrobeny z velmi kvalitních biologicky testovaných materiálů.

Prosím vložte svůj příspěvek:

Všechna pole jsou povinná
  •   
  •   

  • Vyplňte prosím do pole čísla uvedená na obrázku. CAPTCHA image for SPAM prevention